A hét napos diéta, káposztalevessel

A 7 napos káposztaleves-diéta azt ígéri, hogy bármennyit ehetsz - káposztalevesből. Ebből ajánlott is fogyasztani minimum két tányérral naponta. Természetesen, hogy ne legyen annyira unalmas a kúra, ezért be lehet a diétába iktatni néhány más jellegű ételt is. Például vannak olyan napok, amikor a hús is engedélyezett. Vagyis nem kell megijedni, nem olyan koplalós a káposztaleveses hét. A zöldségeket, gyümölcsök mellett kevés hús és még sovány tej is engedélyezett. Arra viszont fontos figyelni, hogy nagyon sok vizet igyunk és a kúra során kerüljük az alkoholt.

kaposztaleves-dieta

Íme egy példa a káposztaleves-kúrához.

A diéta első napján a káposztaleves mellett gyümölcsöket fogyaszthatunk. Ez alól kivátelt képez a banán, mivel az nehezebben emészthető és túl sok zsírt tartalmaz. Igyunk meg napi 3-4 liter folyadékot, ami lehet cukrozatlan tea, fekete kávé, áfonyalé vagy víz.

Második nap a minimum két tányér káposztaleves mellé választhatunk alacsony kalóriatartalmú zöldségeket. Itt tiltottak a hüvelyesek, a bab, a borsó és a kukorica, mivel puffasztanak. Vajjal sült burgonyával is feldobhatjuk ezt a napot.

A harmadik napon az első két napot kombináljuk kicsit. Továbbra is ott van a jól megszokott káposztaleves, de ezenfelül még az első nap fogyasztott gyümölcsökből és zöldségekből is válogathatunk kedvünk szerint.

A negyedik nap lesz a “dőzsölés” időszaka. Káposztalevesünk után elfogyaszthatunk egy-egy banánt is, ami azért eléggé el fog minket telíteni. (Maximum nyolc kisebb darab engedélyezett). Két pohár sovány tejet is tartalmazhat a negyedik napi étrend.

Az ötödik nap már látjuk az alagút végét, fokozatosan vissza is térünk a húsokhoz is. Káposztalevesünk után fogyasztható 20 dkg marha vagy csirkehús, esetleg hal. Továbbá beilleszthető a napba 6 db friss és érett paradicsom és sok-sok víz.

A hatodik napon a leves mellé 3 szelet steak jár és korlátlan mennyiségben élvezhetjük a zöldségek ízét.

A kúra utolsó napján a káposztaleves mellé már 2 csésze főtt barna rizs is elfogyasztható. Italként cukrozatlan gyümölcsleveket és zöldségleveket fogyaszthatunk korlátlan mennyiségben.

Káposztaleves kapszulák itt

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!