Mi a véleményük a szakértőknek a káposztaleves-diétáról?

A káposztaleves-diéta körül is rengeteg vita folyik már. Egyes tudósok azt állítják, hogy rövid távon igenis eredményes lehet az ilyen fajta böjtölés, mások viszont nem hisznek benne és azt állítják, hogy az egész diéta egy katasztrófa. De akkor kinek lehet hinni?

kaposztaleves5

Connie Diekman, főorvos és St. Louisban a Washington University Táplálkozástudományi Intézetének igazgatója azt állítja például, hogy az ilyen rövid távú, monoton diéták követése soorán a szervezet nem jut a megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, ami nemcsak azt eredményezi, hogy a fogyókúrázó éhezik, hanem azt is, hogy nem a zsírok tűnnek el a bőr szövetei alól, hanem a víz, ami alapvetően egy fontos anyag a szervezet egészségi állapotának javításához. Diekman szerint éppen ezért van az, hogy a diéta végeztével nagyon gyorsan vissza lehet szedni a leadott kilókat. Az orvos azt is elmondta, hogy igazán aggódik amiatt, hogy ez az étrend, a káposztaleves-diéta a legtöbb fogyókúrázóban állandó kudarcérzést ébreszt és a diéta sikertelensége elkeseríti majd őket. “Az olyan emberek, akik belekezdenek majd abbahagynak diétákat, kedvüket szedik olyankor, mikor látják, hogy visszaszedték a leadott kilókat. Pedig olyan sokat koplaltak... Az ilyen érzések miatt gondolja sok ember, hogy egyik diéta sem működőképes. pedig ez nem így van. A káposztaleves-diétának is van értelme, ha a diétázó e kúrát befejezve egy életmódváltásba kezd és ezután odafigyel majd arra, hogy mit kell ennie.” Dietetikusként Diekman sürgeti a fogyókúrázókat, hogy találjanak egy másik tervet, ami kiegyensúlyozott és változatos ételeket tartalmaz, valamint magában foglalja a rendszeres fizikai aktivitást. A káposztaleves-diéta egyetlen pozitívumának azt tartja Diekman, hogy így sokkal könnyebben rá lehet venni az embereket, hogy sok zöldséget egyenek.

George Phillips dietetikus, a Harvard Egyetem kutatója azonban igazán máshogyan vélekedik. Ő azt mondja, hogy a káposztaleves-diéta igazán nagyszerű, hiszen egy hetes méregtelenítést biztosít a szervezet számára az alacsony kalóriabevitellel és a fokozott folyadékbevitellel. Szerinte egy ilyen kúra alatt a szervezet tökéletesen megtisztul a mérgektől, így a későbbiekben már bármilyen fogyókúrás módszer sikerrel alkalmazható. Ő is kijelenti azonban, hogy igen hasznos, ha a kúra után is odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, mert az állandó nassolásra és túlevésre való visszatérés, valóban visszahozza a leadott zsírpárnákat.

 

Káposztaleves kapszulák itt

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!